Wanneer je recent een nieuwe woning hebt gekocht, dan weet jij inmiddels als geen ander dat de kans aanwezig is dat de huidige vloer niet altijd meer intact is. Dit is zeker het geval als het gaat om een oud huis waar de vorige eigenaren jarenlang hebben gewoond. Losse planken, doffe plekken en soms zelfs gaten in de vloer zijn dan ook geen uitzondering meer. Om je al snel thuis te voelen in jouw nieuwe woning is het verstandig om zo snel mogelijk de oude vloer te vervangen. Maar voor welke vloer moet je nou kiezen? Om jouw keuze enigszins gemakkelijker te maken vertellen wij je in artikel graag vijf redenen waarom een laminaatvloer nog steeds onmisbaar is. Lees snel verder en wie weet geniet jij binnenkort van tijdloos laminaat in huis!

#1 Voor iedere ruimte geschikt

Het zal je hoogstwaarschijnlijk niets verbazen maar laminaatvloeren zijn al jaren de favoriet van Nederland. Dit is volkomen te begrijpen aangezien laminaat geschikt is voor gebruik in iedere ruimte. Zo is er onder andere het watervast laminaat dat zelfs te gebruiken is in kamers waar veel water gebruikt wordt. Deze laminaatvloeren beschikken over een waterafstotende bovenlaag, waardoor vocht niet meer in de planken kan trekken. Hiermee is het vandaag de dag mogelijk om in jouw gehele woning dezelfde laminaatvloer te leggen voor een ongekende complete uitstraling.

#2 Ontzettend sterk voor dagelijks gebruik

Wist je dat je standaard 20 jaar garantie krijgt op laminaatvloeren? De voornaamste reden hiervoor is dat de fabrikanten ervan overtuigd zijn dat hun vloeren ontzettend sterk zijn. Alle laminaatvloeren zijn immers voorzien van een sterke kunststof bovenlaag. Hiermee zijn de vloer uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en zijn ze ook nog eens bestand tegen krassen. Jouw kinderen en huisdieren kunnen dus zorgeloos ravotten op de laminaatvloer zonder dat er schade ontstaat.

#3 Geniet van een onderhoudsvriendelijke vloer

Wanneer je al jaren droomt van een echte houten vloer, maar tot op heden nog nooit de stap hiertoe heeft durven te zetten dan is laminaat een uitstekend alternatief. In tegenstelling tot een houten vloer hoef je niet ieder jaar opnieuw aan de slag te gaan met onderhoudsolie. Iets dat door veel mensen als een zeer tijdrovend proces wordt ervaren. Laminaatvloeren zijn gemaakt van samengeperst papier wat betekent dat het minder kwetsbaar is. Om deze vloer in een uitstekende conditie te houden hoef je dan ook slechts de bezem, stofzuiger en de dweil uit de kast te pakken. Hiermee laat je in een handomdraai al het stof en vuil verdwijnen, waardoor jouw laminaatvloer gaat stralen.

#4 Het leggen van laminaat is zo gedaan

Heb jij niet zoveel tijd om een vloer te leggen? Kies dan zeker weten voor een laminaatvloer of het klik pvc. Beide vloeren beschikken over een handig kliksysteem waarmee je bliksemsnel een vloer legt. Dankzij het kliksysteem is het mogelijk om iedere plank één voor één aan elkaar te klikken. Hiermee leg je in zeer korte tijd een groot oppervlak neer. Bovendien zijn beide vloeren ook gemakkelijk uit elkaar te halen mocht er iets verkeerd gaan.

#5 Imiteert de schoonheid van echt hout

Als laatste voordeel kunnen we benoemen dat laminaat vandaag de dag realistischer dan ooit tevoren lijkt. Dit is mogelijk doordat er met behulp van de modernste druktechnieken zicht- en voelbare houtnerven zijn aangebracht. Iedere plak van het laminaat beschikt over dit houtstructuur, waardoor de schoonheid van een echte houten vloer perfect geïmiteerd wordt. Wanneer je beide vloeren naast elkaar legt is het vrijwel niet meer mogelijk om beiden te onderscheiden. Droom jij dus al jaren van een houten vloer in huis? Dan is het moderne laminaat dé oplossing!