Verzekeringen zijn in het leven geroepen om jou heel veel risico’s uit handen te nemen. Dat wil echter niet zeggen dat je iedere denkbare verzekering ook maar lukraak zou moeten afsluiten. Toch is er een aantal verzekeringen die je altijd zou moeten overwegen. Dit geldt in het bijzonder voor woonverzekeringen. Met het juiste pakket aan woonverzekeringen kun je je woongenot beschermen en dat is goud waard. Mocht jij daarom nog geen woonverzekering hebben afgesloten, dan is het niet onverstandig om hier een keer naar te kijken. Wij helpen je daar graag een beetje bij door je te laten zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Je zult zien dat het weinig moeite kost om tal van vervelende risico’s eenvoudig uit je leven te bannen.

Wat zijn woonverzekeringen?

Een fijn huis hebben, is heel belangrijk. Er kan echter altijd iets gebeuren waardoor je er ernstig op achteruitgaat wat betreft je woongenot. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk in je woning zoals brand. Niet alleen kunnen je spullen zwaar beschadigd raken door het vuur dat in je woning woedt, maar ook de rook die bij een brand vrijkomt kan je woning ernstig beschadigen. Mocht jij zelf alle kosten moeten dekken om deze schade te herstellen, dan kun je daardoor diep in de schulden terechtkomen. Met het afsluiten van een verzekering, voorkom je dergelijke problematiek. Een brand is helaas niet altijd te voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat wanneer je het slachtoffer wordt van brand, je een goed vangnet achter de hand hebt. Dit is waarom je een woonverzekering zou moeten afsluiten. Wat je echter nodig hebt, hangt af van je woonsituatie.

Sluit altijd een inboedelverzekering af

Of je nu een woning huurt, of er een gekocht hebt, een inboedelverzekering heb je altijd nodig. Met deze polis dek je alle schade die kan ontstaan aan de spullen die in je woning staan. Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedelverzekering Univé ook de schade dekt die je hebt opgelopen als gevolg van bijvoorbeeld cybercrime. Dit is een vorm van digitale criminaliteit waardoor je enorme financiële schade kunt leiden. Overkomt je dit terwijl je geen goede woonverzekering hebt afgesloten, dan kan het jaren duren voordat je alle problemen weer hebt opgelost. Het moge dus duidelijk zijn dat je een inboedelverzekering nodig hebt. Hiermee kun je schade snel oplossen zonder dat jij zelf voor alle kosten hoeft op te draaien. Het enige wat jij moet doen, is maandelijks je premie overmaken naar je verzekeringsmaatschappij.

Voeg een opstalverzekering toe

Voor de mensen die zelf een huis gekocht hebben, is het belangrijk om ook nog een opstalverzekering toe te voegen. Deze verzekering heeft betrekking op je woning zelf en als je dus schade oploopt aan je pand, kun je je opstalverzekering gebruiken om de schade te laten herstellen. Sterker nog; je kunt zelfs je eventuele vervangende woonruimte laten betalen op basis van je opstalverzekering. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om je woonverzekering vandaag nog af te sluiten.