Heb je in de winter last van koude tocht of word je garage in de zomer erg warm? Grote kans dat je garagedeur niet goed is geïsoleerd. Een garagedeur isoleren kent vele voordelen die je op zowel korte als lange termijn ten goede komen. In deze blog lees je alles over waarom jij je garagedeur zou moeten isoleren 

Redenen om je garagedeur te isoleren 

Er zijn tal van redenen om je garagedeur te isoleren. In de winter komt koude lucht minder snel je garagedeur, en daarnaast misschien ook je huis binnen. Nog beter is het misschien om te zeggen dar je veel warmte in je garage/huis verliest door een slecht geïsoleerde garagedeur. Door je garagedeur te isoleren bespaar je dus stookkosten. In deze tijd waar de energieprijzen te pan uitrijzen, is dit natuurlijk wenselijk.  

Verschillende manieren van isoleren 

Er zijn vele manieren om je garagedeur te isoleren. Dit heeft er ook mee te maken dat er vele verschillende soorten garagedeuren zijn. Heb je bijvoorbeeld ramen in je sectionaaldeur? Dan is dat een extra punt waar de warmte verloren gaat. Heb je een ouderwetse kanteldeur? Dan is het aangeraden om een nieuwe garagedeur te plaatsen en dat kan een flinke investering zijn.  

De investering 

Een garagedeur in je garage installeren is natuurlijk niet geheel kosteloos. Voor een garagedeur moet een bedrag worden neergeteld maar dan ben je er nog niet. Ben je handig genoeg? Dan kun je de garagedeur zelf plaatsen en kun je jezelf veel geld besparen. Mocht je dit niet zelf kunnen, dan moet je dit door een professioneel bedrijf laten doen en ben je aan het einde van de rit veel geld kwijt. 

Wat zijn de voordelen 

Wat zijn dan de voordelen hoor ik je denken. Zoals gezegd zorgt een goed geïsoleerde garagedeur dat er in de winter weinig warmte verloren gaat en in de zomer de koele lucht binnen blijft. Naast dat dit veel comfort oplevert is dit ook enorm kostenbesparend. Je kan er zomaar honderden euro's per jaar mee besparen. Daarom is het zeker de moeite waard om hierin te investeren.